Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή για την ανεύρεση ατόμου, το οποίο όπως ανέφερε ομοεθνής του, πακιστανικής καταγωγής, αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη, ενώ είχε εισέλθει παράνομα στον χώρο.

Σήμερα το πρωί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για παύση των ερευνών, αφού ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές και αναζητήσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν και πέραν του οριοθετημένου από την αστυνομία χώρου.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής στη σχετική της ανακοίνωση, η επιχείρηση αναζήτησης διήρκεσε συνολικά πέντε ημέρες και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε σημαντικός αριθμός μηχανημάτων, φορτηγών και προσωπικού που ήλεγχε εξονυχιστικά τα εκσκαφέντα απορρίμματα, ενώ ο ΧΥΤΑ χρειάστηκε να παραμείνει κλειστός από την Παρασκευή 31/5 έως τη Δευτέρα 3/6.

Η διαδικασία διάθεσης των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου στο ημερήσιο μέτωπο απόρριψης αναμένεται σταδιακά να ομαλοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα απαιτηθεί σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στον ΧΥΤΑ με πρόσθετες εργασίες προώθησης, συμπύκνωσης και χωματοκάλυψης των απορριμμάτων.

«Αυτό που συμβαίνει διαχρονικά στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή είναι ντροπή για την χώρα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αθρόες εισβολές τρίτων. Διαφορετικά πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να ζήσουμε και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.