Πορεία πραγματοποίησαν οι τριακόσιοι και πλέον απολυμένοι των τελευταίων μηνών από επιχειρήσεις του νομού Καβάλας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες στο νομό Καβάλας έκλεισαν συνολικά έξι παραγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, οδηγώντας στην ανεργία περί τους 300 εργαζόμενους αρκετοί από αυτούς κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Καβάλα, αναγνώρισε ότι σήμερα στο νομό Καβάλας υπάρχουν 14.000 άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Οι τριακόσιοι και πλέον απολυμένοι των επιχειρήσεων έχοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας και όλων των τοπικών φορέων της πόλης και του νομού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας ζητώντας κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα που δίνουν. Αρκετοί εργαζόμενοι μετά την απόλυσή τους δεν έλαβαν ακόμα όχι μόνο τις αποζημιώσεις τους αλλά ούτε και τα δεδουλευμένα των προηγουμένων μηνών.

Οι απολυμένοι της βιοτεχνίας εσωρούχων ΔΕΛΦΙΝΙ, που πρόσφατα ανέστειλε τις εργασίες του, της κεραμοποιίας ΚΟΘΑΛΗ που μετέφερε τη μονάδα παραγωγής στο Κιλκίς, της επιχείρησης εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου ΣΚΑΡΗ και πριν από λίγες εβδομάδες του καταστήματος της γνωστής αλυσίδας αισθητικής BODYLINE, έστειλαν μήνυμα ενότητας ζητώντας την έμπρακτη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, δήλωσε ότι ο δήμος από την πρώτη στιγμή συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων που δοκιμάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Με αίσθημα ευθύνης μπροστά στις αυξημένες ανάγκες των απολυμένων από επιχειρήσεις της περιοχής μας, ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται στο πλευρό τους και με κάθε ευκαιρία τους παρέχει έμπρακτα κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η διεύθυνση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αποφάσισε τη μη καταβολή των τροφείων από τους γονείς που απολύθηκαν και έχουν μικρά παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους απολυμένους να έχουν ανοιχτή πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για την προμήθεια των αναγκαίων αγαθών.