Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί το Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης  για τον περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και σε άλλας πόλεις της χώρας άνω των 100.000 κατοίκων, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία και να λειτουργεί η αγορά, μετά τη στήριξη που είχε ο υπουργός Νίκος Δένδιας από όλους τους φορείς με τους οποίους είχε σύσκεψη το μεσημέρι.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Π.Δ. που προτείνεται, θα σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία, αλλά παράλληλα θα κάνει αναφορές στις γενικές αρχές του δικαίου, της αναλογικότητας και σε υπάρχουσες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σε περίπτωση παράβασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ηλίας Βλαχάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Γιώργος Ζησιμάτος και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ) Δημήτρης Νικολακόπουλος καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.