current views are: 1

5 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:40

«Θηλιά» στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας – Στερούνται βασικά αγαθά οι Έλληνες

Το «success story» διχάζει.

Δημοσίευση 04:40’
αρθρο-newpost

Το «success story» διχάζει.

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Το «success story» διχάζει.

Οι εμπνευστές του το υπερασπίζονται με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Οι επικριτές του φοβούνται πως θα αποδειχτεί «μπούμερανγκ» για την ανάπτυξη.

Και η ελληνική κοινωνία απλά παλεύει να επιβιώσει ζώντας το δικό της… story που ξεπερνά την φαντασία.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Αυτόχειρες και δέσμιοι των χρεών

Περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν και είτε συγκλόνισαν με τη δραματικότητά τους-  όπως της 32χρονης μητέρας που εξαφανίστηκε στην Πρέβεζα και το άψυχο κορμί της βρέθηκε στο Λούρο ποταμό – είτε άφησαν αδιάφορη την ελληνική κοινωνία που συνήθισε, πια, το τραγικό ποσοστό: δύο αυτοκτονίες την ημέρα κατά μέσο όρο από τις αρχές του 2012.

Από τις 10 Μαΐου 2013 μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2013, σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν για χρέη προς το δημόσιο 152 άνθρωποι, ηλικίας από 32 έως και 87 ετών!

Ανθρωποι με μεγαλύτερες ή μικρότερες οφειλές, άνθρωποι που είτε περιμένουν από το δημόσιο τα χρήματα που τους οφείλει και καταλήγουν στη φυλακή, είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μέσα στο Μάρτιο απολύθηκαν 46.000 εργαζόμενοι. Ένας ακόμη αριθμός που κρύβει μια τραγωδία: 46.000 άνθρωποι «πετάχτηκαν» έξω από τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας που δεν υπάρχει πια.

Μέσα σε αυτά ήρθαν να προστεθούν οι 44.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τη σύνταξη του Μαΐου και οι περίπου 100.000 που δεν πληρώθηκαν -ούτε θα πληρωθούν ξανά- το ΕΚΑΣ.

Φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό

Τις 30.000 το μήνα φτάνουν οι διακοπές ρεύματος, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ.

Περισσότεροι από 700.000 καταναλωτές έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό των χρεών τους. Αντίστοιχα, 18.000 διακανονισμούς έχει κάνει η ΕΥΔΑΠ.

Δύο αγαθά που στερείται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με το φαγητό: μόνο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών διανέμονται κάθε μέρα 50.000 μερίδες συσσιτίου.


σχετικα αρθρα