Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ανάμεσα στον εξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα και τον Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη της κατασκευάστριας εταιρείας Arcon και επίσης βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του πρώην υπουργού, κατά την εξέταση του μάρτυρα, Ευάγγελου Κατσάνου.

Ο κ. Κατσάνος ήταν ενοικιαστής του ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας 45 απέναντι από το γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο ενδιαφέρθηκε να αγοράσει η εταιρεία Torcaso, με τον κ. Κατσάνο να δηλώνει πως ο κ. Οικονομίδης εμφανίστηκε ως διαπραγματευτής της Torcaso.

«Μου ζήτησε ο Ζήγρας να διαπραγματευτώ με τον κ. Κατσάνο γιατί αρνιόταν να αποχωρήσει από το ακίνητο και μου είχε πει πως αν δεν βγει αυτός δεν κάνουμε τίποτα. Μου είπε ακόμη πως τον πίεζε μέσω του ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών να αποχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω καμία ιδέα για αυτά που λέει. Δεν είχα κανένα προσωπικό ενδιαφέρον. Όλα αυτά ήταν για τον Τσοχατζόπουλο», απάντησε ο κ. Ζήγρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονομίδης πρόσθεσε: «Εγώ λεφτά έπαιρνα μόνο από τον κ. Ζήγρα. Τον ήξερα ως εκπρόσωπο ξένων επενδυτών, ως ευκαιρία για να αυξήσουμε τις εργασίες της Arcon».

«Ο Οικονομίδης συνεννοούνταν με τον Τσοχατζόπουλο, έπαιρνε λεφτά και έδινε μία πρόχειρη απόδειξη», ανταπάντησε ο κ. Ζήγρας.

Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα με τον κ. Τσοχατζόπουλο να απουσιάζει από την ακροαματική διαδικασία.