Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε δικηγόρο από την Κάλυμνο η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δικηγόρου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος της Ρόδου στις 14 Μαΐου 2009 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Μεταβατική έδρα Κω, υπερασπιζόταν κατηγορούμενο σε υπόθεση στην οποία ως πολιτική αγωγή παρίσταντο η δικηγόρος από την Κάλυμνο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η τελευταία ισχυρίστηκε για τον συνάδελφο της από τη Ρόδο ότι «το δικαστήριο ασκεί μεροληπτικά τα καθήκοντα του διότι σ’ αυτό είναι συμμέτοχοι «μεγαλοδικηγόροι» της Ρόδου και πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου και ότι το δικαστήριο για να αποδείξει την αμεροληψία του θα έπρεπε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο».

Επίσης απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση κατονόμασε τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κω ως «διαπλεκόμενους» και στις 15 Μαΐου 2009 ισχυρίστηκε και πάλι για τον δικηγόρο της Ρόδου (ενώπιον δικηγόρου της Κω) ότι είναι «διαπλεκόμενος» και ότι «στήνει τις συνθέσεις

των δικαστηρίων για να επιτύχει να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις για τους πελάτες του, όπως για παράδειγμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπου ο κατηγορούμενος πελάτης του κρίθηκε αθώος».

Καθώς όλα τα στοιχεία αυτά ήταν ψευδή και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του συγκεκριμένου δικηγόρου της Ρόδου, ο τελευταίος κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το αρμόδιο δικαστήριο. Η δικηγόρος Καλύμνου πάντως άσκησε έφεση.