Μελέτη για τη σύσταση ενός νέου πεδίου, που θα συμπεριλάβει όλες τις στρατιωτικές σχολές, τις αστυνομικές σχολές και την Πυροσβεστική Ακαδημία επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984».

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι μαθητές να μπορούν να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές από ένα συγκεκριμένο πεδίο.

«Το σχέδιο αυτό, για ένα ξεχωριστό πεδίο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σ’ αυτή την επιλογή. Δηλαδή, να είναι συνειδητή η επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη φύση αυτών των λειτουργημάτων», εξήγησε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο ανέφερε ότι υπάρχει το πόρισμα ενός πενταετούς Εθνικού Διαλόγου πάνω στο οποίο χτίζονται νέες αλλαγές. «Συζητάμε με τα κόμματα και με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να κατατεθεί το Νομοσχέδιο», σημείωσε.

Προανήγγειλε πάντως ότι το Τεχνολογικό Λύκειο θα ενισχυθεί, καθώς, όπως είπε, η τεχνολογική εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικό άξονας της εκπαίδευσης.