Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για κοινή αγωνιστική δράση απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς -όπως σημειώνει- «η συνεχιζόμενη αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων θα φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας οδηγώντας στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια».

Όπως σημειώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ «για να μπορέσει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση και τη φτώχεια δεν αρκούν μόνο οι κλαδικές και μεμονωμένες κινητοποιήσεις. Χρειάζεται συστράτευση και κοινή δράση. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε αποτέλεσμα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταθέτει πλαίσιο δράσης που αποτελείται από αποτροπή κάθε προσπάθειας απόλυσης ή διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποτροπή κάθε διαδικασίας για την κατάργηση Οργανικών Μονάδων του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων των δήμων, που έχουν ως στόχο απολύσεις και κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Επίσης, θέτει ως αίτημα την ανάκληση των διατάξεων του νέου Πειθαρχικού Δίκαιου που καταργούν συνταγματικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, την ενίσχυση και καταβολή των πόρων στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου.