Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν την δημοσιότητα για το πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα, την ώρα μάλιστα που η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να ξεφύγει από την σκηρή φορολόγηση των πενιχρών εισοδημάτων της, οι εφοπλιστές του γλυκού νερού γλίτωναν δισεκατομμύρια με ένα πολύ απλό κόλπο.

Σύμφωνα με στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών, πολλοί είναι οι πλούσιοι συμπολίτες μας που δηλώνουν στην εφορία «πλοιοκτήτες» ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την θαλασσα. Ήδη το ΣΔΟΕ έχει στοχοποιήσει 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες», ενώ άλλοι τόσοι καλούνται από τις ΔΟΥ. Αυτή την στιγμή είναι υπό παρακολούθηση πάνω από 300 άτομα. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις δύο ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν... μαϊμού.

Μοναδικός στόχος τους ήταν να παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφάλιζαν φορολογική ασυλία! Δηλαδή αντί για 45% πλήρωναν μόνο 5% . Επίσης, έκαναν τις βόλτες τους με τα πολυτελή κότερά τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό, έχουν κληθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετοί «εφοπλιστές» μεταξύ των οποίων βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί και οι έφοροι τους ζητούν να προσκομίσουν στοιχεία. Αν έχουν κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, ο έφορος ζητεί να μάθει από ποιους πελάτες και για ποια δρομολόγια πληρώθηκαν....

Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες των Βορείων Προαστίων δηλώνουν ως έδρα της εταιρείας τους το σπίτι τους. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται μπροστά σε επαύλεις με τοίχους αδιαπέραστους που δεν φαίνεται εκεί να λειτουργεί επιχείρηση. Μάλιστα έλεγχο δεν μπορούν να Κάνουν αφού μπορεί να γίνει μόνο σε επαγγελματική στέγη. 

Το περιοδικό αναφέρει και παραδείγματα με γνωστό βιομήχανο ζύμης ο οποίος εμφάνιζε έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά διέγραψε το σκάφος του από την κατηγορία των ενοικιαζόμενων και το πούλησε! Στην Κέρκυρα, βρεθηκαν δυο πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα ήταν να ναυλώνει ένας το σκάφος της εταιρείας του άλλου!