Στην κορύφωσή τους πλησιάζουν οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αφού η συζήτηση του άρχισε ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι ο γιατρός να έρθει κοντά στον πολίτη χωρίς εξευτελισμούς και ταλαιπωρία.

Aπό την άλλη πλευρά, η ΝΔ χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο "πρόχειρο" δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει, αν και, όπως επισήμανε, είναι αντίθετη με τις καταλήψεις.

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου διαβεβαίωσε με δηλώσεις της και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους γιατρούς να σταματήσουν τις κινητοποίησεις για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Οι γιατροί του ΙΚΑ πάντως δηλώνουν αμετακίνητοι και συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 11/2 την απεργία διαρκείας, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως την Πέμπτη 10/2.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα μείνουν κλειστά και την Πέμπτη.

Για σήμερα, Τετάρτη ο ιατρικός κόσμος έχει προγραμματίσει παν-ιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στις 11.00.

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Νωρίτερα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κατάληψης στο αμφιθέατρο του υπουργείου και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.