Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Με την εξέταση του Γρηγόρη Μούργελα συνεχίστηκε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση «μαύρου χρήματος». Πρόκειται για τον δικηγόρο που είχε εξουσιοδοτηθεί από την offshore εταιρεία Bluebell  ώστε να πραγματοποιήσει την αγορά του ακινήτου της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι το οποίο τελικά κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

«Ο κ. Ζήγρας ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε να παραστώ στην αγοραπωλησία ως δικηγόρος. Επειδή ο κ. Ζήγρας διέμενε στο εξωτερικό εκείνη την περίοδο μου είχε δώσει και σχετικό πληρεξούσιο έγγραφο. Στη συνέχεια κατέθεσε στο λογαριασμό μου 98 εκατ. δρχ για να αγοραστεί το ακίνητο.».

Ο Νίκος Ζήγρας αντέδρασε έντονα σε αυτό το σημείο. «Εγώ ποτέ δεν έβαλα αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό του κ. Μούργελα. Να ρωτήσουμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο με το οποίο άλλωστε ο κ. Μούργελας είχε εξαιρετική σχέση».

Ο κ. Μούργελας παραδέχθηκε πως είχε φιλική σχέση με τον πρώην υπουργό επέμεινε όμως πως δεν είχε ιδέα για το ποιος κατέθεσε τα χρήματα στο λογαριασμό του.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας η παρουσία της Βίκυς Σταμάτη η οποία βγήκε από την κλούβα της αστυνομίας κρατώντας ένα λευκό γαρύφαλλο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη.