current views are: 2

6 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:59

Αυτός είναι ο έλληνας φοιτητής που συνελήφθη στην Τουρκία

Ο φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, Έλληνας πολίτης, είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί κατά τις διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη από την αστυνομία και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Δημοσίευση 10:59’
αρθρο-newpost

Ο φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, Έλληνας πολίτης, είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί κατά τις διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη από την αστυνομία και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Ο 25χρονος φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, Έλληνας πολίτης, είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί κατά τις διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη από την αστυνομία και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για μεταπτυχιακό φοιτητή, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του και εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα της Κρήτης, από όπου κατάγεται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Γιώργος Ιατριδης είναι φοιτητής στο Τμήμα Τοπογράφων – Μηχανικών του ΑΠΘ και κάνει την πτυχιακή του εργασία στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τα μνημεία της Πόλης. Ο νεαρός φοιτητής συνελήφθη με μία μεγάλη ομάδα ατόμων, ξένων και τούρκων, την ώρα που φωτογράφιζαν μνημεία και κτίρια.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» στην ιστοσελίδα της μετέδιδε ότι έχουν προσαχθεί τέσσερις ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία με το πρόγραμμα ERASMUS και άλλα ένδεκα άτομα, τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος και ένας Έλληνας, που φέρουν διπλωματικό διαβατήριο.

Επίσης η εφημερίδα «Ζαμάν» σημείωνε ότι από τους έξι ξένους που έχουν προσαχθεί, συνελήφθησαν οι τέσσερις, οι οποίοι φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Ελλάδας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί προσαγωγής ατόμου με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο.


σχετικα αρθρα