Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα υπογράφουν επιστολή με την οποία «σπάνε» τη σιωπή τους μετά την καταδίκη τους σε κάθειρξη 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»,  χωρίς ωστόσο να βρίσκονται στη φυλακή, καθώς η αστυνομία τους αναζητεί εδώ και πολλούς μήνες.

Στην επιστολή τους που δημοσιεύεται στο indymedia με σημερινή ημερομηνία (6/6/2013) και την στέλνουν, όπως λένε «από την "παράνομη" ελευθερία» αναφέρουν πως «Η απόφαση του δικαστηρίου αντανακλά μια αντίφαση που κατά την άποψή μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε δίκη ένοπλης οργάνωσης. Από τη μια το δικαστήριο όφειλε να εξασφαλίσει μια μεγάλη καταδίκη για τα μέλη της οργάνωσης η οποία έχει πολιτικό νόημα και στόχευση. Από την άλλη η πολύμηνη μάχη στην δικαστική αίθουσα των μελών με το δικαστήριο και το σκεπτικό των διωκτών τους είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των κατηγοριών όπως ήταν διατυπωμένες στο βούλευμα να καταρρεύσουν... Είμαστε εξάλλου βέβαιοι, πως οι περισσότεροι που παρακολούθησαν αυτή τη δίκη και γνωρίζουν την ιστορία ανάλογων δικών για ένοπλες οργανώσεις, περίμεναν μια πολύ πιο αυστηρότερη απόφαση».

Στην πολυσέλιδη επιστολή τους δικαιολογούν τη στάση τους κατά τη διάρκεια της δίκης κάνοντας λόγο για πολιτική μάχη: «Η πολιτική μάχη που δώσαμε αφενός διασφάλισε την περιφρούρηση της πολιτικής μας ιστορίας, την κατάρρευση πολλών κατηγοριών και τη συνολική μείωση της έντασης της κρατικής επίθεσης προς όλους τους κατηγορούμενους, αφετέρου διασφάλισε μια «παραδειγματική» αντιμετώπιση για αυτούς που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για ένοπλες οργανώσεις και στηρίζουν δημόσια και με κάθε κόστος τις επαναστατικές επιλογές τους, ομολογώντας πως δεν χρειάζονται στοιχεία για μια πολύχρονη καταδίκη, ακόμα και αν αυτή είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα αφέθηκαν ελεύθεροι όταν παρήλθε το δεκαοχτάμηνο της προφυλάκισής τους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους και από τότε έχουν εξαφανιστεί.