Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της σήμανσης, προκειμένου να διαλευκανθεί το διπλό φονικό που σημειώθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα με θύματα μία 74χρονη και την 44χρονη κόρη της, στο Όθος της Καρπάθου.

Χθες το μεσημέρι έγινε η κηδεία των δύο γυναικών σε κλίμα θλίψης και οδύνης, όπου συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής τις συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία τους.

Μοναδικό θέμα συζήτησης στην Κάρπαθο είναι το τραγικό αυτό περιστατικό, ενώ οι κάτοικοι στο Όθος εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους, ευελπιστώντας παράλληλα ότι σύντομα οι διωκτικές αρχές θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έχουν μεταβεί στο νησί, διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να συλλέξουν όσα στοιχεία έχουν απομείνει και τα οποία δύναται να τους βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όλες οι ενδείξεις, με κυρίαρχη την ιατροδικαστική έκθεση, οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι δύο γυναίκες κάθε άλλο παρά τυχαίο θάνατο είχαν, αφού τα χτυπήματα που έφεραν και οι δύο στα σώματα τους αλλά και ο χρόνος θανάτου τους, οδηγούν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Το χρονικό διάστημα, ωστόσο, που μεσολάβησε από την ημέρα εντοπισμού των πτωμάτων μέχρι και προχθές οπότε και άρχισαν οι έρευνες, δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών αφού το σπίτι είχε καθαριστεί και πιθανώς σημαντικά στοιχεία δεν υπάρχουν πια.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή Όθος στην Κάρπαθο το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013.
Η αστυνομία, ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι μέσα στην οικία κάτι είχε συμβεί, δεδομένου ότι χτυπούσαν τη πόρτα και κανείς δεν άνοιγε.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, αντίκρισαν τις δύο γυναίκες νεκρές.
Η μητέρα έφερε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι (πιθανόν από αντικείμενο) και κείτονταν νεκρή στο χώρο του μπάνιου.

Οι αστυνομικοί πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το χτύπημα να προήλθε και από την πτώση της 76χρονης γυναίκας είτε σε κάποιο έπιπλο είτε στο πάτωμα.
Η κόρη αντίστοιχα, βρέθηκε νεκρή στο χώρο του σαλονιού, έχοντας περασμένο στο λαιμό της ένα καλώδιο της τηλεόρασης.

Αρχικά πιθανολογήθηκε ότι είχε προηγηθεί καβγάς και ότι η κόρη χτύπησε τη μάνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, εκτίμηση που όμως πλέον δεν φαίνεται να ισχύει μετά τις εξελίξεις.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ