Με προσαγωγές συνεχίζονται οι έρευνες στο νησί της Καρπάθου για την εξιχνίαση του διπλού φονικού μητέρας και κόρης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Όθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν «κλειδώσει» άτομο που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί της σήμανσης αλλά και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έχουν μεταβεί στο νησί, λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος των δύο γυναικών προκειμένου να καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Επισήμως πάντως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε χρόνος αλλά και πολύτιμα στοιχεία, αφού το σπίτι όπου διέμεναν οι δύο γυναίκες καθαρίστηκε, μετά την αρχική εκτίμηση ότι η 44χρονη χτύπησε την 74χρονη μητέρα της και όταν έπεσε νεκρή, εκείνη αυτοκτόνησε.

Εκτίμηση η οποία ανετράπη με διάφορες ενδείξεις που προέκυψαν και κυριότερη την ιατροδικαστική έκθεση, οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι δύο γυναίκες κάθε άλλο παρά τυχαίο θάνατο είχαν, αφού τα χτυπήματα που έφεραν και οι δύο στα σώματα τους αλλά και ο χρόνος θανάτου τους, οδηγούν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή Όθος στην Κάρπαθο το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013.
Η αστυνομία, ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι μέσα στην οικία κάτι είχε συμβεί, δεδομένου ότι χτυπούσαν τη πόρτα και κανείς δεν άνοιγε.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, αντίκρισαν τις δύο γυναίκες νεκρές. Η μητέρα έφερε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι (πιθανόν από αντικείμενο) και κείτονταν νεκρή στο χώρο του μπάνιου.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως κανένα από τα σταθερά αντικείμενα με τα οποία φέρονται να χτυπήθηκαν οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ