Συνελήφθησαν  στην Πάτρα τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και δύο ακόμα συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές.

Ειδικότερα την 5-6-2013 πολύ νωρίς το πρωί, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν σούπερ μάρκετ 65χρονου στην Πάτρα και αφαίρεσαν τα εξής :

Ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.
Δέκα χρυσές λίρες αξίας 3.500 ευρώ.
Μία κυνηγετική καραμπίνα
Διακόσιες φιάλες ουίσκι
Πληθώρα πακέτων τσιγάρων
Διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή

Επίσης οι δράστες αφαίρεσαν μια εσωτερική κάμερα ασφαλείας, το καταγραφικό μηχάνημα, ενώ προκάλεσαν φθορές και στις υπόλοιπες εξωτερικές κάμερες του καταστήματος, με σκοπό να μην συγκρατηθούν τα χαρακτηριστικά τους.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τρεις από τους δράστες της κλοπής είναι οι τρεις αλλοδαποί οι οποίοι εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στους δράστες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των κοσμημάτων που είχαν αφαιρέσει, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στο κατάστημα ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στις 53.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

TAGS