Δωρεάν συμβουλές για σωστή διατροφή και εξάμηνη ιατρική παρακολούθηση με στόχο την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, η αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, θα παρέχουν στους δημότες τους πενήντα δήμοι της χώρας.

Όλοι οι δήμοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού", το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ).

Την "αυλαία" του προγράμματος άνοιξε ο δήμος Δέλτα, ενώ ακολουθούν το Σαββατοκύριακο οι δήμοι Βέροιας και Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη. 'Οσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να παρακολουθήσουν τις σχετικές ημερίδες, καθώς εκεί θα δηλώσουν και συμμετοχή.

 Στη διάρκεια του εξάμηνου προγράμματος οι συμμετέχοντες θα επισκέπτονται τα δημοτικά ιατρεία ή άλλους χώρους που έχουν παραχωρηθεί από τις δημοτικές αρχές και θα λαμβάνουν δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος.

"Με την ολοκλήρωση του προγράμματος σε κάθε δήμο θα αποδείξουμε ότι μέσω της διατροφικής αγωγής μπορούμε να έχουμε βελτίωση σε συγκεκριμένες παθήσεις", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διατροφολόγος - διατολόγος, επιστημονική συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.

"Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και γι αυτό το λόγο στηρίζουμε τα παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής αγωγής", πρόσθεσε από την πλευρά της η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη.

Η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε δήμο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι 90 άτομα και αρμόδιο είναι το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.