Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια της Ελλάδας με βελτίωση να αναμένεται από το απόγευμα, ενώ θα σημειώσει πτώση και η θερμοκρασία, σε ένα σκηνικό του καιρού που θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο.

Αναλυτικά, για σήμερα, Σάββατο, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις μεσημεριανές ώρες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση να αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες, ενώ βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα έιναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Σε Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βόρειους βορειοδυτικοούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ τον καιρό σε επτά πόλεις της χώρας.