Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω απο τα δικαστήρια Πειραιά, διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, με αφορμή τη σύλληψη των ναυτεργατών Νίκου Κροκίδη και Απόστολου Μπανάσιου, γραμματέα και ταμία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Οι δύο ναυτικοί συνελήφθησαν χθές απο λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας μετά απο προφορική εντολή του εισαγγελέα έξω απο το πλοίο «Πηνελόπη» με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών καθώς είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζεται ότι «για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τις δεκάδες καταγγελίες».

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να προσαχθεί και ο εκπρόσωπος της εταιρείας του πλοίου «Πηνελόπη» με την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων.