current views are: 1

8 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση14:02

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ

Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Ραφήνα, μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Δημοσίευση 14:02’
αρθρο-newpost

Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Ραφήνα, μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Ραφήνα, μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ο εισαγγελέας ανέβαλε την υπόθεση με το αιτιολογικό, ότι θα πρέπει να καταθέσει και ο διευθυντής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Οι δύο ναυτεργάτες, μετά την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους ζητήθηκε να παρουσιαστούν σήμερα με τους δικηγόρους τους στα δικαστήρια Πειραιά. 

Πρόκειται για το γραμματέα της ΠΕΝΕΝ Κροκίδη Νίκο και τον ταμία Μπανάσιο Απόστολο, οι οποίοι την Παρασκευή συνελήφθησαν απο λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης για τους απλήρωτους ναυτικούς του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Πηνελόπη», οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας. 

Οι δύο ναυτικοί κατηγορούνται ότι είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε και ο εκπρόσωπος του «Πηνελόπη» για μη καταβολή δεδουλευμένων και ορίστηκε τακτική δικάσιμο για την Πέμπτη 13/06.

Εξω απο τα δικαστήρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δεκάδες ναυτεργάτες.

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύλληψη και η παραπομπή των δύο ναυτικών στο αυτόφωρο ήταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των ναυτεργατών, στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος.


σχετικα αρθρα