Σκηνές …Βασιλικής, άρχισε να «ζει» πλέον και η Καλαμπάκα εξαιτίας του …χρυσοθήρα Ευάγγελου Δήμα που αναστάτωσε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας με την κατάθεση δύο αιτήσεων που σχετίζονται με την …ανεύρεση του θησαυρού του Αλή-Πασά στους Αγίους Θεοδώρους στον πρώην Δήμο Βασιλικής.

Με την πρώτη αίτηση, ζήτησε την συναίνεση του Δήμου ώστε να μπορέσει να προχωρήσει τις εργασίες που είχαν διακοπεί για να καταφέρει να … εξορύξει τον θησαυρό, ενώ η δεύτερη αίτηση αφορούσε περίφραξη 600 μ2 ώστε να αναρτήσει διαφημιστική πινακίδα …χορηγού του (!!!!).

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου, «έγραψε» με την …ατάκα του και σκόρπισε ασυγκράτητα  γέλια στην αίθουσα, όταν απευθυνόμενος στον …χρυσοθήρα του είπε

«Μου μεταφέρουν  οι κάτοικοι την εξής απορία από την προηγούμενη απόπειρά σου που βρήκες νερό. Μήπως …χτύπησες τον …θερμοσίφωνα του Αλή Πασά;», ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αναρωτήθηκε πόσο σίγουρος είναι ο …χρυσοθήρας ότι υπάρχει ο θησαυρός του Αλή Πασά, με τον κ. Δήμα να απαντά «δεν έχω ούτε μια στις χίλιες αμφιβολία ότι δεν είναι εκεί ο θησαυρός»…

Ο κ. Μπουτίνας σε αυστηρό τόνο, διατύπωσε την άποψη ότι «δεν μπορούμε να εμπορευματοποιούμε την ανεύρεση θησαυρών», ενώ αναφέρθηκε στις 10 φορές που πήγε με αυτοκίνητα και τσουβάλια για τις λίρες και γύρισε πίσω …νηστικός, ενώ παράλληλα ο κ. Σακελλαρίου, ζήτησε ποσοστό 10% για τον Δήμο από τον …χορηγό που θα διαφημιστεί στον χώρο των… ανασκαφών του …χρυσοθήρα.

Ο …χρυσοθήρας, απάντησε άμεσα λέγοντας «δεν έχετε ιδέα τι συζητάτε, 5 χρόνια πληρώνω από την τσέπη μου και ξέρω ότι βρίσκεται ο θησαυρός σε βάθος 35 μέτρων και έχω και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών» (!!).

Σε έξαλλη κατάσταση με αυτά που άκουγε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολος Τσουρβάκας, άρχισε να επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά πάντων, «έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών με την υπόθεση του χρυσοθήρα, αυτός παίζει με μας, είναι ξεφτίλα για μας να ασχολείται το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας  μαζί του», ενώ απευθυνόμενος στον χρυσοθήρα του είπε «αφού είσαι τόσο σίγουρος, δώσε στον Δήμο 2 εκ. ευρώ».

«Εσύ έφερες το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κράτα για σένα τους χαρακτηρισμούς», ήταν η απάντηση του κ. Σακελλαρίου σε έντονο ύφος προς τον κ. Τσουρβάκα, ενώ ο …χρυσοθήρας άρχισε το …τζόκινγκ πηγαινοερχόμενος δείχνοντας διάφορα χαρτιά στο Προεδρείο τα οποία όμως δεν κατέθετε…

Μετά το …αλαλούμ ο …χρυσοθήρας, αναγκάστηκε να αποσύρει την δεύτερη αίτηση και να επιμείνει μόνο στο αίτημα της συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου για συνέχιση των …ανασκαφών.

Το θέμα, τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου υπήρξαν 2 λευκοί ψήφοι (αρνητικοί) από τους κ.κ. Κωστούλα και Θάνο και οι υπόλοιποι υπέρ, ενώ η έκπληξη ήρθε από τον κ. Τσουρβάκα ο οποίος με ένα …τραγούδι του Σαββόπουλου (!!) «φταίνε τα τραγούδια του , φταίει και ο λυράρης , μα φταίει και ο ίδιος ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης» και σε έξαλλη κατάσταση φώναξε «ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ» και απείχε της ψηφοφορίας…

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος, διέκοψε την συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα…