Περισσότερες από 1.000 επιστολές, συνοδευόμενες από ειδοποιητήρια, απέστειλε τις τελευταίες μέρες σε αντίστοιχους Σερραίους παραλήπτες, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Λειτουργιών Στέργιος Γαλάνης, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα στην αποκομιδή οστών συγγενικών τους προσώπων στα δύο κοιμητήρια της πόλης, στα οποία πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για νέες ταφές.

Οι επιστολές και τα ειδοποιητήρια, εστάλησαν σε συγγενείς νεκρών που είναι θαμμένοι για περισσότερα από επτά χρόνια, ζητώντας τους μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, να προχωρήσουν στην ανακομιδή των οστών.

Σε διαφορετική περίπτωση η υπηρεσία των κοιμητηρίων θα προχωρήσει αυτεπάγγελτα στην ανακομιδή και τα οστά θα τοποθετηθούν στο χωνευτήρι των κοιμητηρίων.

«Η σημερινή δημοτική αρχή σας ζητά εκ των προτέρων συγγνώμη για την αναστάτωση που σας προκαλεί με την ειδοποίηση που σας αποστέλλει για την άμεση ανακομιδή των οστών του κοιμηθέντος συγγενή σας. Εκτιμά τα συναισθήματα και την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος Στέργιος Γαλάνης, που επικαλείται λόγους εύρυθμης λειτουργίας των κοιμητηρίων, αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση στα δύο κοιμητήρια, λόγω της αδράνειας που υπέδειξαν οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, αφου σήμερα υπάρχουν 21 κενές θέσεις τάφων.