«Το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών δεν λύνει – κατά τις πληροφορίες που διαρρέουν μέσω του Τύπου – σε καμία περίπτωση το μείζον αυτό πρόβλημα», αναφέρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Ομοσπονδία ζητεί να επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε αφενός να περιλαμβάνει και τους επαγγελματίες και αφετέρου «οι όροι που τίθενται για την ρύθμιση να μην είναι απαγορευτικοί για την μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών».

Καλεί την κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα τον κοινωνικό της χαρακτήρα και να διασφαλίσει τους - λόγω αδυναμίας - δανειολήπτες από τα χειρότερα που έρχονται.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο τελικά θα αναμορφωθεί και θα δώσει οριστικό τέλος στις ακρότητες των τραπεζών να προβαίνουν στους πλειστηριασμούς που ξεσπιτώνουν ολόκληρες οικογένειες», σημειώνει η ΟΕΕΘ και προσθέτει:

«Νομίζουμε ότι είναι καιρός, πλέον, να ξεφύγουμε από την ''γάγγραινα'' της τρόικας και την απληστία των τραπεζών και να νομοθετούμε με ένα και μόνο κριτήριο, που είναι η διάσωση του ελληνικού λαού και του επαγγελματικού κόσμου της χώρας από τον ''στραγγαλισμό''».

Αναφερόμενη, τέλος, στις τράπεζες, οι οποίες, όπως επισημαίνει «έχουν χρηματοδοτηθεί υπέρμετρα για την ανακεφαλαίωση, με τις πλάτες των φορολογούμενων», τονίζει ότι «οφείλουν και αυτές να αποδείξουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και να συνδράμουν το κράτος στην καλύτερη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων, όπως άλλωστε βοηθούνται και αυτές στην ανακεφαλαίωση».