Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Άγνωστο παραμένει πότε θα υπάρξει από την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ το πόρισμα για το δυστύχημα με τον νεκρό  πεζοναύτη που οδηγούσε την Τρίτη το πρωί το ερπυστριοφόρο Μ113 και παρέκλινε από την πορεία του πέφτοντας σε χαράδρα στο ύψος της περιοχής Συκάμινο.

Μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει ούτε καν η ιατροδικαστική έκθεση για τον 20χρονο φαντάρο που  βρήκε τραγικό θάνατο ενώ ο πυροβολητής του τεθωρακισμένου οχήματος που ήταν το δεύτερο άτομο του πληρώματος  ζήτησε και έλαβε 20ημερη αναρρωτική άδεια.  Το γεγονός αυτό  εμποδίζει  τα μέλη της επιτροπής που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος να του πάρουν κατάθεση καθώς οι συγγενείς του πυροβολητή ζήτησαν να του δοθεί ο απαραίτητος  χρόνος για να ηρεμίσει λίγο και να συνέλθει.

Ωστόσο αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν ότι σίγουρα ο πυροβολητής θα δώσει κατάθεση πριν την ολοκλήρωση της αναρρωτικής άδειας του. Η μαρτυρία του  κρίνεται πως θα είναι καταλυτική για να διευκρινιστούν τα αίτια που το Μ 113 οδηγήθηκε στη χαράδρα.

 Πάντως το συγκεκριμένο πόρισμα αν και ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο  να έχει ολοκληρωθεί  τα επόμενα εικοσιτετράωρα του δυστυχήματος και πολλοί έλεγαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα έχουν δοθεί οι απαντήσεις,  θα πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου.

Το πότε θα δει  το πόρισμα το φως της δημοσιότητας θα εξαρτηθεί από το πότε ο πυροβολητής του μοιραίου τεθωρακισμένου  θα είναι σε θέση  δώσει κατάθεση.