Νέους τρόπους για την μεταφορά παράνομων μεταναστών από τα απέναντι παράλια στα νησιά της χώρας μας, αναζητούν τα μέλη των «κυκλωμάτων» που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, χρησιμοποιώντας ακόμη και πολυτελή σκάφη που ενοικιάζουν από επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές της χώρας  διενεργούν έρευνα για το θέμα αυτό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως τουλάχιστον τρία σκάφη έχουν ενοικιαστεί δήθεν για κρουαζιέρα και τελικά έχουν … εξαφανιστεί!

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον ένα σκάφος έχει χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και έχει κατασχεθεί από Λιμενικούς, ενώ άλλα δύο έχουν εγκαταλειφθεί σε μικρό λιμάνι της γείτονος χώρας.

Οι πληροφορίες αυτές, ενισχύονται και από τις δύο διαφορετικές υποθέσεις που γνωστοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη υπόθεση αφορά την μεταφορά των 21 Σύριων λαθρομεταναστών από την Ντάτσα στην Σύμη την προηγούμενη εβδομάδα με πολυτελές σκάφος, το οποίο ο 41χρονος – ένας εκ των διακινητών που έχουν ήδη προφυλακιστεί- το ενοικίασε από τον Πειραιά, προκειμένου όπως είπε να κάνει κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό!

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την ναύλωση επαγγελματικού τουριστικού σκάφους από επιχειρηματία του νησιού μας για λόγους αναψυχής στις 13 Μαΐου 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί!