Δεν επιδιώκουμε καμία μείωση του κατώτατου μισθού αναφέρει ο ΣΕΒ προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις - μέλη του Συνδέσμου που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είναι λίγοι.

Απαντώντας σε δμοσιεύματα που ήθελαν τον ΣΕΒ να προωθεί νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ο Σύνδεσμος τόνίζει πως «οι θέσεις που κατ’ επανάληψη έχει υποστηρίξει ο ΣΕΒ για το ζήτημα του κατώτατου μισθού είναι καθαρές, δημόσιες και σαφείς προς όλες τις πλευρές. Ούτε θέλουμε ούτε επιδιώκουμε οποιαδήποτε νέα μείωση του κατωτάτου μισθού. Εξίσου καθαρή είναι η εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις–μέλη μας: οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είναι λίγοι, ο μέσος όρος αμοιβών είναι πολύ υψηλότερος από τα κατώτατα όρια και σε όσες περιπτώσεις έχουν συμφωνηθεί μειώσεις με τους εργαζόμενους, αυτές είναι οι μικρότερες στην αγορά».

Παράλληλα προσθέτει πως «σε μια περίοδο που η συζήτηση για τα ζητήματα της εργασίας επιβάλλει σε όλους μας ουσία και σοβαρότητα ώστε να δουλέψουμε εντατικά για να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις μας, ορισμένοι επιμένουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αντί να παραπλανούν με ψιθύρους, περί μισθών πείνας που δήθεν επιδιώκει ο ΣΕΒ ας εργαστούν μαζί μας για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας που κονιορτοποιεί την εργασιακή νομιμότητα και υπονομεύει το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος». 

«Όσοι προτιμούν να σκιαμαχούν με προσχήματα και να δημιουργούν προπέτασμα καπνού με διαρροές, οφείλουν να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα. Αυτή επιβάλει επαναπροσδιορισμό του λόγου και του ρόλου των κοινωνικών εταίρων και ειλικρινή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα και να εισφέρουμε στις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των ανέργων, που είναι οι κριτές όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΒ.

 

TAGS