Συνελήφθη στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 27χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα προχθές πρώτες πρωινές στην πόλη της Ρόδου, ο συλληφθείς χρησιμοποίησε σε μπαρ, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτός το προσωπικό του καταστήματος που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από έλεγχο που διενέργησαν περιπολούντες αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της υπόθεσης και ύστερα από συνδυαστική εξέταση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι, ο 27χρονος:

• Στις 7/8-06-2013 μεταμεσονύχτιες ώρες επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το εν λόγω πλαστό χαρτονόμισμα σε παρόμοιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
• Στις 7-06-2013 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου χρησιμοποίησε σε κατάστημα εμπορίας τροφίμων (mini market) ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε
• Στις 18-05-2013 στην Ιαλυσό Ρόδου, χρησιμοποίησε σε κατάστημα τουριστικών ειδών ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, η πλαστότητα του οποίου έγινε αργότερα αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το πλαστό 50ευρω είχε κατασχεθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού

Τα τρία πλαστά χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν έφεραν τον ίδιο αριθμό σειράς και έχουν αποσταλεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή Ρόδου.

TAGS