Η ΜΚΟ «Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπλιέων, ξεκινά πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, με πρώτη την ψηφιοποίηση του ενετικού κτιρίου στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε πρόσφατα.

Η ψηφιοποίηση είναι ένα βασικό εργαλείο διαχείρισης για κάθε επέμβαση στον χώρο, για κάθε οπτικοποίησή του, αλλά και για την αποτελεσματικότερη μελλοντική χρήση και λειτουργία. Για την εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στην ψηφιοποίηση η «Πρωτοβουλία», μαζί με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης, εκπονεί έρευνα στο θέμα αυτό, ενώ για τέταρτη χρονιά φέτος οργανώνει το θερινό τμήμα ψηφιοποίησης με φοιτητές και διαχειριστές από όλο τον κόσμο σε συνεργασία με την εταιρεία Leica και τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Αρκάνσας.

Μετά το πέρας της ψηφιοποίησης του ενετικού κτιρίου, σειρά έχει το Τελωνείο στο Ναύπλιο και το μικρό ιστορικό τζαμί της πόλης που ονομάζεται Τριανόν.

Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης έχει τύχει γενναίας υποστήριξης από το Ίδρυμα Κανελλοπούλου, και σταθερής υποστήριξης από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το ίδρυμα Fulbright, το National Science Foundation της Αμερικής, το Ίδρυμα Λάτση, και άλλους ιδιώτες δωρητές.