Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο 26ο χλμ Σερρών - Προμαχώνα να φτάσουν στο συνοριακό σταθμό τού Προμαχώνα πεζοί. Η αστυνομία έκλεισε την εθνική οδό για ένα τέταρτο της ώρας χωρίς να επιτρέπει τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο που βρίσκονται τα τρακτέρ τους και η εθνική οδός άνοιξε πάλι.

Χτες βράδυ οι αγρότες είχαν ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών, Δημήτρη Τσώτα, να τους επιτραπεί να παραταχθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, χωρίς να κλείσουν τη μεθόριο στον Προμαχώνα.

Το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό και σήμερα ο ταξίαρχος τους κοινοποίησε ότι απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση των γεωργικών οχημάτων σ’ όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το μεθοριακό σταθμό.

Επίσης, ο κ. Τσώτας ανέφερε πως "σε ισχύ τέθηκε και η απαγόρευση κάθε δημόσιας, υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας, επί του οδικού δικτύου, ενώ η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στις συγκεκριμένες περιοχές, θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο".

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν πως θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ, τη "λύση" των μπλόκων τους αποφάσισαν οι αγρότες στις υπόλοιπες περιοχές Θεσσαλίας και Μακεδονίας, δίνοντας έτσι τέρμα στις κινητοποιήσεις τους.