Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

 

«Ήταν τόσο σκοτεινός άνθρωπος που πραγματικά τρομάζω όταν γυρίζω προς τα πίσω...» ανέφερε η κυρία Σόνα Λεοντοπούλου για τον Νίκο Ζήγρα στη δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Πρόκειται για την μάρτυρα, πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα, οδοντίατρο στο επάγγελμα, η οποία άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεσή της στο δικαστήριο στο οποίο επέστρεψε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από την απουσία του από έξι συνεδριάσεις. 

«Ο Ζήγρας προστάτευε τον Άκη, δεν σήκωνε κουβέντα για τον ξάδελφό του και τον συναντούσε συνέχεια. Στην πραγματικότητα ήταν ο μόνος φίλος του» σημείωσε η πρώην σύζυγος του κ. Ζήγρα. 

Συνεχίζοντας τις περιγραφές για τον πρώην συζυγός της η κυρία Λεοντοπούλου ανέφερε περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό της ασφάλειας του Άκη. Ο αστυνομικός φέρεται να απευθύνθηκε στον Νίκο Ζήγρα «θυμάσαι που πηγαίναμε στο γραφείο του Οράτιου Μελά και παίρναμε χρήματα»; 

O Ζήγρας δεν είχε φίλους, δεν με άφηνε να έχω επαφές με τον κύκλο του και σπάνια έλεγε καλή κουβέντα για άλλους» σχολίασε ενώπιον του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, ένταση προκλήθηκε μεταξύ της πρώην συζύγου του κ. Ζήγρα και του συνηγόρου της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξη Κούγια. Οι ερωτήσεις του κ. Κούγια κράτησαν πάνω από μία ώρα προκαλώντας την αντίδραση του εισαγγελέα που έκανε λόγο για παρεμπόδιση της διαδικασίας και ζήτησε την δικονομική τάξη.

Ο κ. Κούγιας παρατήρησε φωνάζοντας στην εντολέα του όταν επιχείρησε να ρωτήσει η ίδια την μάρτυρα, «Επιτέλους κυρία Τσοχατζοπούλου σταματήστε και αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αποδείχθηκε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν είχε σχέση με το υπόλοιπο περιβάλλον του Άκη, ενώ της επιτρεπόταν να έρθει μόνο σε δύο γάμους (τον δικό της και του κ. Ζήγρα) καθώς βρισκόταν στο περιθώριο από τρον κύκλο του πρώην υπουργού λόγω και του ότι η σχέση τους ήταν κρυφή για πολύ καιρό.

Τέλος, ως μάρτυρας κλήθηκε και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου στην Κόμνα Τράκα, Νικολέτα Μαούνη, η οποία κατέθεσε πως δεν ξέρει κανέναν από τους κατηγορούμενους με τον δικηγόρου του κ. Τσοχατζόπουλο να σχολιάζει ότι «με τέτοιους μάρτυρες αποδεικνύεται το κατηγορητήριο της μεγαλύτερης δίκης των 50 ετών; Και ακόμα δεν έχουμε ακόμα φωνάξει το ΚΥΣΕΑ».

Η παρουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου πάντως στο δικαστήριο «συνοδεύτηκε» και από την επαναφορά του αιτήματος του δικηγόρου του Λεωνίδα Κοτσαλή για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο προκειμένου, όπως είπε, να ερευνηθεί το θέμα των δωροδοκιών, ζήτημα που σύμφωνα με το συνήγορο βρίσκεται ακόμα στο απυρόβλητο λες και είναι «ιερή αγελάδα». Ο κ Κοτσαλής επανέλαβε ότι η συμμετοχή του πρώην υπουργού στη δίκη θα είναι ενεργή.