Κύκλωμα αλλοδαπών εκμεταλλευόταν ομοεθνείς τους νεαρές μητέρες προκειμένου να διαθέσει προς παράνομη υιοθεσία μωρά. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας και μία μητέρα.

Σημαντική επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ. στην συμπρωτεύουσα με την σύλληψη των εγκεφάλων και των υπόλοιπων μελών σπείρας που θησαύριζε μέσω παράνομων υιοθεσιών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Δευτέρα πέντε αλλοδαπούς, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι είχαν συστήσει σπείρα που μεσολαβούσε προκειμένου μητέρες να δώσουν παράνομα τα παιδιά τους για υιοθεσία, με επιχείρηση στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με επιχείρησή τους το απόγευμα εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπους, ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι ο 52χρονος και η 51χρονη, ήταν οι διευθύνοντες την ομάδα και ειδικότερα εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και πρόβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.

Τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί είχαν κλείσει «ραντεβού» στους Αμπελόκηπους, στο οποίο η 51χρονη αλλοδαπή παρουσιάστηκε με βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Μετά τη σύλληψή της ακολούθησε έρευνα στην κατοικία όπου διέμενε μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην ίδια περιοχή. Εκεί συνελήφθησαν οι υπόλοιποι της σπείρας, αλλά και η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.