current views are: 1

11 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση18:11

Μεγάλες καταστροφές στα Τρίκαλα από τη χαλαζόπτωση

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι το νομό Τρικάλων με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Δημοσίευση 18:11’
αρθρο-newpost

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι το νομό Τρικάλων με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το μεσημέρι το νομό Τρικάλων με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση δέχτηκαν καλλιέργειες χωριών του δήμου Πύλης (Παλαιομονάστηρο, Γόμφοι, Φήκη, Παραπόταμος) όπως επίσης και περιοχές στο δήμο Τρικκαίων (Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή, Λόγγος).

Το χαλάζι που έπεσε ήταν μεγάλο (στο μέγεθος καρυδιού) και ιδιαίτερα έντονο με τους αγρότες να μετράνε ήδη τις πληγές τους.
Καλλιέργειες που καταστράφηκαν ήταν με βαμβάκι, καλαμπόκι και κηπευτικά, ενώ αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα έρθει στην περιοχή μας για να προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Ηδη από σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης τηλεφώνησε στην υπεύθυνη του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Χριστίνα Τζιλούλη και την ενημέρωσε για την κατάσταση.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η συνήθης πρακτική μέσω του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των αγροτών.


σχετικα αρθρα