Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε στο γραφείο του, ο αναπληρωτής υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου εξέφρασαν στον κ. Ξυνίδη τις θέσεις του κλάδου και τις επιφυλάξεις τους για το νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, υποστηρίζοντας ότι κάποιες ρυθμίσεις δεν εξυπηρετούν τους δικηγόρους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα, έθεσαν μεταξύ άλλων στον υπουργό το θέμα της κατώτατης αμοιβής και της πρόβλεψης για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μεγάλων δικηγορικών εταιριών με δικτύωση σε όλη τη χώρα. «Με έκπληξη το πληροφορηθήκαμε, δεν υπήρχε στο αρχικό σχέδιο. Εάν επιτραπεί να λειτουργήσουν τέτοιες εταιρίες - «χταπόδια» θα μονοπωλούν όλες τις υποθέσεις, θα γίνουν καρτέλ», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Μανώλης Λαμτζίδης.

Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα των εκπροσώπων του συλλόγου και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο διάλογο, που γίνεται με τους δικηγόρους.