Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ τάσσεται η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, καλώντας σε κοινό αγώνα «για να μπει φραγμός στην ασυδοσία της κυβέρνησης και να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης και της ολοκληρωτικής καταστροφής του λαού και της χώρας».

Η Ένωση κάνει λόγο για «πράξεις ακραίου αυταρχισμού, ενάντια στην πολυφωνία και στη δημοκρατία, με απώτερο στόχο να διαμορφωθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα της κυβέρνησης, αδιαφορώντας πλήρως για το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων εργαζόμενων».

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν μαζί τους για να περιφρουρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας αλλά κυρίως για να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πραγματικά ανεξάρτητη, αδέσμευτη και Δημοκρατική.

Προβλέπουν ακόμη ότι ο ξαφνικός ''θάνατος'' που επέβαλαν σήμερα στην ΕΡΤ θα επεκταθεί αύριο και στο δικό τους χώρο, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί τον πιλότο για εφαρμογή σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με απολύσεις εργαζομένων και διαθεσιμότητες».

Η Ένωση θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί σήμερα στην ΕΡΤ.

TAGS