Στο «πόδι» βρίσκεται αυτή την ώρα το Πεντάγωνο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται έξω από την πύλη του  υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να εμποδίσουν  την πρόκληση και επέκταση τυχόν επεισοδίων.

Αντιπροσωπεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων εισήλθε στο χώρο του Πενταγώνου να συνομιλήσει με την πολιτική  ηγεσία του Πενταγώνου καθώς ανησυχούν για το μέλλον τους καθώς θεωρούν ότι θα είναι το επόμενο θύμα μετά την ΕΡΤ. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν απ΄ έξω από το Πεντάγωνο τουλάχιστον ορατή μία διμοιρία  ενώ στο προαύλιο χώρο έχουν παραταχθεί άνδρες της Στρατονομίας –που έχουν την ευθύνη φύλαξης του στρατοπέδου-είναι σε ετοιμότητα ένα  στρατιωτικό πυροσβεστικό όχημα  με κανονάκι νερού και ένα ασθενοφόρο.

Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν για να μην επαναληφθούν επεισόδια παρόμοια με εκείνα που είχαν γίνει με τους εργαζομένους των ναυπηγείων Ελευσίνας όταν είχαν έρθει πέρυσι  και οι θλιβερές εικόνες που υπήρξαν έκαναν το γύρο του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έχουν πληροφορίες ότι μεθοδεύεται η ενοποίησή τους με την Ελληνική Αεροπορική  Βιομηχανία (ΕΑΒ), την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων(ΕΛΒΟ), την απόλυση μεγάλου τμήματος εργαζομένων και στη συνέχεια την πώλησή του ενιαίου αυτού φορέα.

Ουσιαστικά λέγεται ότι θα αποκρατικοποιηθεί και θα συρρικνωθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Μέχρι στιγμής το κλίμα είναι ήρεμο.