Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ).

«Τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ''η ΕΡΤ δεν θα κλείσει'', ''δεν θα υπάρξουν απολύσεις'', ''δεν θα χαθούν οργανικές θέσεις''», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, «το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης (χορηγός) της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας».

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι «δίκην δειλού, άβουλου και δουλοπρεπούς εκτελεστικού οργάνου της κάθε τρόικας και του κάθε μνημονιακού κηδεμόνα της, υποκαθιστώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής με πράξεις ''νομοθετικού'' (πραξικοπηματικού) περιεχομένου, κατόρθωσε σε μια νύκτα να εγκαινιάσει (άγνωστο μέχρι πότε) λογικές και πρακτικές της νομιμότητας του ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν'' της δεκαετίας του ‘70, νομιμότητας που δεν τόλμησε να κλείσει την τότε δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

«Αποφασίζουμε και: απολύουμε αυθαίρετα εργαζόμενους, αφαιρούμε από τον λαό το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση και πληροφόρηση, προειδοποιούμε για τη συνέχεια των ενεργειών μας και σε άλλους χώρους...».

TAGS