Στημένη επιχείρηση δολοφονίας σε πολιτικό, προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο ήταν σύμφωνα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που τον οδήγησε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενο για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού προκάλεσε η ανάγνωση του πορίσματος της Επιτροπής της Βουλής, το οποίο χαρακτήρισε κείμενο σκοπιμοτήτων.

«Το κατηγορητήριο της Βουλής είναι ένα κείμενο σκοπιμοτήτων, με το οποίο επιδιώκεται ένας υπουργός να διωχθεί και να καταδικαστεί στο πλαίσιο της κάθαρσης που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, που χειραγώγησαν το Κοινοβούλιο για να παρανομήσει».

Όπως είπε, σε ερώτηση της εισαγγελέως, αυτά που λέει δεν είναι διαμαρτυρία αλλά καταγγελία, ενώ ανέφερε πως «το κατηγορητήριο κατασκευάστηκε από δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης κατ εντολή Μπόλαρη... (Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής).

«Ο,τι έκαναν, έκαναν.  Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να κάνει το καθήκον της» ήταν η άμεση απάντηση του προέδρου της έδρας.