Έληξε ο «συναγερμός» στο Πεντάγωνο καθώς αποχώρησε η αντιπροσωπεία  των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με διαβεβαιώσεις  ότι η οποιοσδήποτε εξυγίανση  στο συγκεκριμένο χώρο δεν συνοδεύεται κατ΄ ανάγκη  και με απολύσεις.

Από τις συνομιλίες που έγιναν  – χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια  ουσιαστική δέσμευση- καλλιεργήθηκε ένα πνεύμα από το Πεντάγωνο ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους οι περίπου 950 εργαζόμενοι σε αυτά.

Σύμφωνα πάντως με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  Αντώνη Οικονόμου  μέχρι τέλους του μήνα  η κυβέρνηση θα πρέπει  βάση των δεσμεύσεών της να έχει καταλήξει στο τι θα πράξει με την κρατική εγχώρια αμυντική βιομηχανία .
Αν θα υπάρξει  ενοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ( 1.350 εργαζόμενοι) και με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (350 υπάλληλοι) ή θα εξυγιανθούν αυτόνομα η κάθε βιομηχανία.

Ωστόσο στην ερώτηση που έγινε πως θα γίνει η εξυγίανση χωρίς απολύσεις ο κ. Αντώνης Οικονόμου απάντησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με …το κλείσιμο διεθνών συμφωνιών και παραγγελιών.

Πάντως η είδηση είναι ότι σε είκοσι μέρες περίπου θα ξέρουμε τι θα γίνει με τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες καθώς θα έχει καταλήξει η κυβέρνηση στο  τι σχέδιο  θα ακολουθήσει και στον τομέα αυτό.