Επικήρυξη - μαμούθ, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, για τη σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα εκδόθηκε σήμερα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η αμοιβή, σύμφωνα με την απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα δοθεί σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 45χρονου δραπέτη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο Β. Παλαιοκώστας διώκεται πλέον και με ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αφού δακτυλικό του αποτύπωμα βρέθηκε στον φάκελο βόμβα, που εστάλη τον Ιούνιο στο γραφείο του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη, από την έκρηξη του οποίου σκοτώθηκε ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης.

Tαυτόχρονα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα μπλόκα της αστυνομίας σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα μπλόκα στήνονται κυρίως στους ορεινούς όγκους των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς είναι κατεξοχήν "περάσματα" του Βασίλη Παλαιοκώστα, αφού γνωρίζει ακόμη και τους δασικούς δρόμους. Οι αστυνομικοί συνδυάζουν όλα αυτά τα γεγονότα και πλέον ερευνούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας κινείται στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.