Πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο μέχρι αυτή την ώρα στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με τους συγκεντρωμένους να αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Οι διαδηλωτές βρίσκονται προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, αλλά και επί της λεωφόρου Μεσογείων, κρατούν σημαίες, πανό και πλακάτ στα χέρια τους και ανά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι εκτιμήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές στο αποκορύφωμα της συγκέντρωσης.

Μετά τις 14:00, αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει ξεχωριστή προσυγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη απεργία των συνδικάτων και τη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ, έχει απευθύνει η ΕΣΗΕΑ, συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο του Τύπου με νέα απεργία από τις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).

«Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ τόνισε «Είναι κοινωνικό αγαθό!»

Το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έδωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός έριξε ένα πυροτέχνημα το οποίο έσκασε στα χέρια. Ο Σαμαράς με τα δύο του δεκανίκια, τους κυβερνητικούς εταίρους, κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει μέσα στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά θα πέσει στους δρόμους από τον αγώνα των πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να δουν στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ το πρόσωπό τους. Η φίμωση της ενημέρωσης δεν θα περάσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Συνεδριάζει το διασωματειακό - Κλιμάκωση ζήτησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Στο μεταξύ, συνεδριάζει αυτή την ώρα, στο κτίριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το διασωματειακό συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.
 
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

ΓΣΕΕ: Δεν θα σιγήσουμε

Η ελληνική κοινωνία έδωσε απάντηση στην αυταρχική μεθοδολογία της κυβέρνησης και τις αντιδημοκρατικές της ενέργειες, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», τονίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε μαζί με την ΑΔΕΔΥ για το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο  της  ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή,  και σε όλες τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας .. και διατράνωσαν  την  αντίθεση και  την αγανάκτησή τους για  την  αδιέξοδη  και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι για την ΕΡΤ

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετά και την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να σιγήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλώνει τη συμπαράστασή της και τη στήριξή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ», επισημαίνει η Π.Ο.ΑΣ.Υ σε ανακοίνωσή της.

Στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Το «πάγωμα» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην απεργία εκτός από την ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και τα μέσα μεταφοράς. Διαβάστε ΕΔΩ πως κινούνται σήμερα τα ΜΜΜ.