Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. 

Βροχές κατά περιόδους με πιθανότητα καταιγίδας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. 

Παροδικές βροχές κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στη Χαλκιδική, τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι μέτριοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε σποραδικές βροχές ή καταιγίδες διάρκειας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Την Παρασκευή, στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.