Μέ ένα αρκετό καυστικό άρθρο η Wall Street Journal περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η ΕΡΤ είχε τα καλά της -ποιοτικό πρόγραμμα - είχε όμως και τα κακά της, καθώς τη χαρακτηρίζει δαπανηρό «όχημα» δημοσίων σχέσεων των κυβερνήσεων. 
 
Διαβάστε αποσπάσματα του άρθρου: 
 
«Η ΕΡΤ ήταν γνωστή κυρίως για τις αναλυτικές ειδήσεις της και τα ντοκιμαντέρ και δεν θα λείψει στην πλειοψηφία των Ελλήνων, που τα τελευταία χρόνια προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεοπτικές σαπουνόπερες και αισθησιακά δελτία ειδήσεων, που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια. 
 
Το μονοπώλιο της ΕΡΤ έσπασε με την απελευθέρωση των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα στα τέλη του 1980. Σήμερα αποτελείται από τρια κανάλια με τηλεθέαση αισθητά μικρότερη από το μέσο όρο ενός εμπορικού καναλιού. 
 
Χρόνια κακοδιαχείρισης και πολιτικής πατρωνίας δημιούργησαν αυτό που οι Έλληνες ονομάζουν έναν δαπανηρό μηχανισμό δημοσίων σχέσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων. Και ενώ έβλεπαν τους μισθούς τους να μειώνονται και τους φόρους να αυξάνονται, οι Έλληνες έπρεπε να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσα από ένα μηνιαίο τέλος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. 
 
Η ειρωνία πάντως είναι πως το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ προσελκύει πολλούς περισσότερους θεατές από ποτέ ενώ τα μηνύματα υποστήριξης σε facebook και twitter είναι τα δημοφιλέστερα στα social media. 
 
Η απόφαση για το άμεσο λουκέτο στην ΕΡΤ είναι η πιο εντυπωσιακή και δραστική κίνηση που έχει γίνει στην Ελλάδα για να μειώσει τον δημόσιο τομέα. Ήταν όμως και μια κίνηση ρίσκου που θα μπορούσε να φέρει τριγμούς στην εύθραυστη ενότητα της κυβερνητικής συμμαχίας αν και τα δύο μικρά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είπαν την Παρασκευή πως δεν θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση»

 

TAGS