Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ''η ΕΡΤ δεν θα κλείσει'', ''δεν θα υπάρξουν απολύσεις''» 

Όπως τονίζει, «το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης χορηγός της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας».

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη

Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει στην απεργία και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.  (δείτε τις τροποποιήσεις των πτήσεων εδώ)

Kαι οι γιατροί του ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στη σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «το κλείσιμο της ΕΡΤ -με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι μόνον η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει. Είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει, ώστε με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δεκάδες Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές του 
ΕΟΠΥΥ».

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης» να κλείσει την ΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, θα συμμετάσχει στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ, «αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων».