Στον Εισαγγελέα Τρικάλων κατατέθηκε σήμερα μηνυτήρια αναφορά - κατά παντός υπευθύνου για την περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ στην Δυτική Θεσσαλία και για την απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου - από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, με την στήριξη αρκετών φορέων και πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, αναφέρει ότι «Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων,αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναγκάστηκε σήμερα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ελπίζοντας ότι έτσι θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους και θα τιμωρηθούν όσοι έδειξαν μέχρι τώρα απίστευτη περιφρόνηση προς την τοπική μας κοινωνία και κατέστρεψαν ένα κοινωνικό αγαθό που από το υστέρημά του το πλήρωσε ο λαός μας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «ο σύλλογός μας από την προηγούμενη άνοιξη και μετά την τότε σύσκεψη φορέων έστειλε προς τις διοικήσεις ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπόμνημα για την επαναφορά του απευθείας πρωινού δρομολογίου, που όμως δεν έτυχε οποιασδήποτε απάντησης. Στη συνέχεια και όταν το υπουργείο υποτίθεται ότι έκανε δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του ΟΣΕ και πάλι καταθέσαμε λεπτομερώς τις προτάσεις μας, αλλά και πάλι οι προτάσεις μας δεν πάρθηκαν υπ’ όψη στη διαμόρφωση του νόμου ούτε στο παραμικρό. Στο τέλος του περασμένου Δεκέμβρη στείλαμε και νέο υπόμνημα μαζί με τους τοπικούς φορείς, ζητώντας να κατέβουμε στην Αθήνα αλλά και πάλι αγνοηθήκαμε πλήρως».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν έμεινε «άλλος δρόμος από το να απευθυνθούμε προς την ελληνική δικαιοσύνη και να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι και το δίκαιο ώστε από εδώ και στο εξής όσοι διαχειρίζονται δημόσια αγαθά να είναι τουλάχιστον προσεκτικότεροι και εντιμότεροι».