Συμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και αστυνομικών της Αντιτρομοκριτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο χώρο όπου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρέλαβαν τους κρατούμενους για την υπόθεση που επέστρεφαν από το Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη τους.

Σύμφωνα με αναφορά στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, το επεισόδιο είχε ήδη ξεκινήσει από το Εφετείο με τον κρατούμενο Φοίβο Χαρίση, ο οποίος καταγγέλλει ότι πριν επιβιβαστεί στο βαν της αστυνομίας για να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δέχτηκε αναίτια επίθεση και ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Όταν τελικά έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού η σύρραξη γενικεύτηκε με τα μέλη της οργάνωσης να περνούν στην αντεπίθεση, πετώντας καρέκλες εναντίον των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν και κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όπως αναφέρει στο newpost ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κορυδαλλού Μάριος  Οικονομάκης :«Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της παραλαβής των κρατουμένων. Υπήρχε κάποιος διαπληκτισμός και σπρωξίματα. Ρίχτηκαν πολλά αντικείμενα. Υπάρχουν μικρές υλικές ζημιές. Ήταν τέσσερις κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Υπήρξαν και κάποιοι επιπόλαιοι μικροτραυματισμοί συναδέλφων».