Η HSBC στηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ

Η HSBC στηρίζει της ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ

Η HSBC συμμετέχει στην υπογραφή συμφωνίας 500 εκ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας. 

Ο κ. Richard Groves, CEO HSBC Ελλάδος δήλωσε εκ μέρους της HSBC «Είμαι ικανοποιημένος για τη συμμετοχή και υποστήριξή μας στην υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σκοπό τη στήριξη και διευκόλυνση Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.  Η HSBC, ως παγκόσμιος χρηματοοικονομικός ηγέτης, ιδρύθηκε το 1865 με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση του διεθνούς εμπορίου, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του οργανισμού.  Η ΗSBC στέκεται αρωγός στο πρωτοποριακό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».  

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Groves ανέφερε «Ως σημαντικός αντισυμβαλλόμενος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, η HSBC ενδυναμώνει περαιτέρω τη σπουδαία συνεργασία και παράλληλα συμβάλει μέσω αυτής της συμφωνίας – ορόσημο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Οι συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπεγράφησαν από τρεις Ελληνικές συστημικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank, καθώς και από τους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς την HSBC, την Citibank και την Commerzbank.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο