Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση με τα δύο αυτοκίνητα που εκλάπησαν από την περιοχή της Ερατεινής και βρέθηκαν γεμάτα με όπλα. Στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για να ενώσουν τα παζλ της υπόθεσης που μάλλον συνδέονται με τους δραπέτες που εντοπίστηκαν χτες το βράδυ στη περιοχή της Λαμίας.

Το ένα από τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα ανήκει στον πρώην υπουργό Απόστολο Ανδρεουλάκο και το άλλο σε ένα πρώην διοικητή της ΔΕΗ, τον Γιώργο Μπιρδιμήρη.

Το πρώτο ΙΧ αυτό βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στον Παρνασσό, γεμάτο με καλάσνικοφ, και εκρηκτικές ύλες, ενώ στην ίδια περιοχή, φέρεται να βρέθηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο που είχε κλαπεί, το οποίο όμως εντοπίστηκε κατεστραμμένο.

Τα δύο οχήματα έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να βρεθούν ίχνη, αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των αγνώστων. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ότι η υπόθεση σχετίζεται με ομάδα δραπετών των φυλακών Τρικάλων που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι  και ετοίμαζαν μεγάλες ένοπλες ληστείες στην περιοχή καθώς έχουν… στεγνώσει από χρήματα.

Η επιχείρηση στη Λαμία

Χθες βράδυ έκλεψαν ένα λευκό Nissan από τη Λιλαία. Νωρίς το απόγευμα οι κακοποιοί προσπάθησαν να ξεφορτωθούν κάποια πράγματα βάζοντας φωτιά σε περιοχή κοντά στο Μοναστήρι της Δαμάστας, ωστόσο διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες. Ο οδηγός έμεινε στο αυτοκίνητο και οι δυο ανέβηκαν στη πλαγιά για να εντοπίσουν την εστία απ΄ όπου έβγαινε ο καπνός. Ξαφνικά οι δυο πυροσβέστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με δυο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιά και έκαιγαν κάποια πράγματα.

Στους πυροσβέστες είπαν ότι την άναψαν για να ζεσταθούν, ωστόσο όταν τους ζήτησαν τα ονόματά τους αυτοί αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Ο ένας από τους πυροσβέστες πρόσεξε ότι κάτω από τα ρούχα ο ένας είχε ένα όπλο που έμοιαζε με Καλάσνικοφ. Όταν επέστρεψαν στη βάση τους ενημέρωσαν τον διοικητή τους και στη συνέχεια την αστυνομία.

Στη συνέχεια αναγνωρίσαν στις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί , τουλάχιστον έναν από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε αμέσως συναγερμός. Πάνοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή και λίγο αργότερα, περίπου 500 μέτρα από το σημείο, που είχαν ανάψει φωτιά οι κακοποιοί βρήκαν το κλεμμένο λευκό Nissan που είχαν πάρει χθες βράδυ από τη Λιλαια.

Οι δραπέτες προφανώς μόλις κατάλαβαν ότι τους αντιλήφθηκαν, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια μέσα στη δασική έκταση στην περιοχή Δαμάστας Ελευθεροχωρίου.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Κύριος στόχος της Αστυνομίας παραμένει η σύλληψη των δραπετών καθώς ήδη εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν.