Αποφασισμένη να «φτάσει μέχρι το τέλος» για την αναστολή κατ’ αρχήν του κλεισίματος της ΕΡΤ και την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της δηλώνει η ΑΔΕΔΥ.

«Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο και το Σαββατοκύριακο, ο αγώνας μας είναι κοινός», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να απολυθούν».
Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει παράλληλα την ανησυχία της για τη «φίμωση» της ελευθερίας του Τύπου.

«Είναι γνωστό ότι στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης τα βασικά μέσα ενημέρωσης είναι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες επιμένουν στο αντίθετο», σημειώνει.

«Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «συμβαίνουν τα αντίθετα, με ακραίο αυταρχισμό που αποδεικνύει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εκφράζεται βιαιότητα, απάνθρωπη και εγκληματική πορεία, βάρβαρη ανατροπή της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της ενημέρωσης».