Με το μάθημα των Αγγλικών ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι οποίες ολοκληρώνονται το Σάββατο 22 Ιουνίου. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:
 
- μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
 
- μέχρι τις 09.30 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ.,
 
- μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.
 
Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
 
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
 
- των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,
 
- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
 
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
 
Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό του.

Στις 21 Ιουνίου τα αποτελέσματα

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου τελειώνει η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις. Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθυντές Λυκείων την Παρασκευή

Στο έγγραφό αυτό παρουσιάζεται όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τη διακίνηση των βαθμολογιών και των αποκομμάτων των τετραδίων εξέτασης από το Υπουργείο προς τα σχολεία της χώρας. 

Στην πρώτη του σελίδα μεταξύ των άλλων αναφέρει το εξής:

«Μετά τους σχετικούς ελέγχους στα Λύκεια οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν περί τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) οπότε και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας»