Αεροσκάφος της εταιρείας Astra που ερχόταν από τη Ρωσία και μετέφερε 160 επιβάτες, ξέφυγε από τα όρια του διαδρόμου.

Ο πιλότος, για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο, δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία του αεροπλάνου με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού του αεροδρομίου «Μακεδονία»  με αποτέλεσμα επιβάτες και  προσωπικό του αεροσκάφους, να είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το αεροπλάνο ανήκει σε άλλον αερομεταφορέα απ'όπου είχε ναυλωθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι το αεροσκάφος στο οποίο αναφέρεστε δεν ανήκει στο στόλο της Astra Airlines.

Το ανωτέρω αεροσκάφος ανήκει σε Αιγυπτιακό αερομεταφορέα και έχει ναυλωθεί από την εταιρία μας για να εκτελέσει ορισμένα δρομολόγια από/προς Ρωσία προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λόγω της μεγάλης αύξησης της επιβατικής κίνησης την περίοδο αυτή. Επισημαίνουμε ότι ο επιχειρησιακός και τεχνικός έλεγχος ανήκει αποκλειστικά στον Αιγυπτιακό αερομεταφορέα.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε θεωρείται σύμφωνα με την αεροπορική νομοθεσία ασήμαντο και για του λόγου το αληθές το αεροσκάφος μετά από τεχνικό έλεγχο και με την έγκριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συνέχισε για το επόμενο προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Η εταιρία μας τηρεί πιστά και απαρέκκλητα τις διατάξεις και νομοθεσία σχετικά με τους όρους της ασφαλούς εκτέλεσης των πτήσεων των αεροσκαφών της. Μάρτυρας μας η επί πέντε έτη από την έναρξη της λειτουργίας της εταιρίας εμπιστοσύνη στο επιβατικού κοινού, το οποίο μας έχει κατατάξει στις πρώτες θέσεις στην Ελληνική αεροπορική αγορά».